Rockumentary: Håp i Amerika

film og konsert
fredag 01.11
KL. 19.00
Storsalen // Kr. 350,-
Stoler og bord.
Servering over disk.
Innslipp 30 min før show.

Visste du at mange amerikanere mener at det demokratiske partiet er mer udemokratiske enn Donald Trump?
Visste du at Donald Trumps forsøk på å bruke orkanen Helene til å skremme innbyggerne i North Carolina bort fra Kamala Harris kan bli hans bane?
Visste du at Donald Trump betalte 80 000 dollar for å få fem uskyldige svarte dømt til dødsstraff?
Visste du at norske USA-eksperter tok feil om politisk vold i forbindelse med mellomvalget i 2022, men at Henning Andersen kan ha skummelt rett når han tror at sjansene for opptøyer og borgerkrigslignende tilstander er stor nå?

Henning Andersen er akkurat tilbake fra plateinnspilling i USA. Han og Marius Lien landet i Charleston South Carolina akkurat samtidig som orkanen Helene. De ble øyenvitner til hvilke dramatiske konsekvenser et samfunn satt under press opplever. De sjukeste konspirasjonsteorier spredte seg fra Donald Trump til orkanrammede i North Carolina og berørte lenger sør. Det villeste var at det fikk praktiske konsekvenser. Folk i nød ville ikke ta i mot hjelp fordi de har mistet fullstendig tilliten til myndighetene.

Henning Andersens forestilling heter Håp i Amerika. Det er alltid håp i menneskene, sier han. Men han ble skremt på sin siste USA tur, og han mener at det eneste håpet nå er at Donald Trump taper valget og havner i fengsel.

Kom til forestillingen Håp i Amerika. Folk sier forestillingen er fantastisk, men at de ikke visste hva de gikk til. Denne teksten er et forsøk på å fortelle deg at vi har nye vinklinger på kjente og viktige problemstillinger. Det er hva publikum forteller oss etter forestillingene. De synes bandet er vilt bra, låtene er knallgode og fortellingene er spennende og lærerike. Det beste er, sier folk, kombinasjonen av filmsnutter, låter og historier.

Vi gleder oss til å møte deg
Henning Andersen

Plakat Rockumentary: Håp i Amerika

Foto: Bård Gundersen

Medvirkende i konsert: Marius Lien