Nes filmklubb viser "Salmer fra kjøkkenet"

Det hender lite på kjøkkenet til gamlingen Isak (Joachim Calmeyer), likevel er han et forskingsobjekt i en storslått satsing for å gjøre rutinene våre på kjøkkenet mer effektive.

Salmer fra kjøkkenet (2003)

Om filmen
Oppsvinget av husmødre i etterkrigstidens Skandinavia, gjør at forskere blir interessert i arbeidet i hjemmet. Etter å ha studert husmoren, står norske, enslige menn for tur for forskerne på Hemmens Forskningsinstitut (HFI) i Stockholm.

Den svenske forskeren Folke (Tomas Norström) setter seg til rette på en gardintrapp for å observere og dokumentere hver enkelt bevegelse gamle Isak gjør. Oppgaven er å kun observere.

«Her har Hamer perfeksjonert sine fortellergrep, hvor ord er fullstendig overflødige. Små visuelle hint markerer kulturforskjeller (ikke minst karavanen av biler med eggeformede campingvogner som passerer grensen og må skifte fra venstrekjøring til høyrekjøring), med fremmedgjøring og hjemlengsel blant inspektørene som resultat.» – Kjell Runar Jenssen, filmviter

Omtale: Nasjonalbiblioteket.

Trailer: https://youtu.be/UMh5teoUADM?si=hA_XSRAAaHZAZels

Filmfakta
Sjanger: Komedie, Drama
Nasjon: Norge
Regi: Bent Hamer  
Med: Joachim Calmeyer, Tomas Norström, Bjørn Floberg
Lengde: 95 min
Aldersgrense: Tillatt for alle
Språk: Norsk

MEDLEMSKAP I NES FILMKLUBB
For å se film i regi av Nes filmklubb må du være medlem. Medlemskap koster 100 kr for et år fra den dato du betaler medlemskap og kinobilletten koster 100 kr. Medlemskap og billetter kjøpes i kulturhuskiosken ved visning av film i regi av Nes filmklubb.

Plakat Nes filmklubb viser "Salmer fra kjøkkenet"

VÅRPROGRAMMET 2024 FOR NES FILMKLUBB

Lørdager kl. 14.00:
27.1. Utama / Bolivia, 2022
24.2. Mitt liv som hund / Sverige, 1985
16.3. La Dolce Vita / Italia, 1960
20.4. Den elskverdige sjefen / Spania, 2021
25.5. Dunkirk / Frankrike/Storbritannia, 2017
8.6. Salmer fra kjøkkenet / Norge, 2003

Torsdag kl. 20.15:
21.3. Seven / Amerikansk, 1994