Det var tider!

Seniorkabareten
Fra den spede starten i 1999 har Seniorkabareten i Nes vokst til å fylle 8 årlige forestillinger med mellom 2000 og 3000 publikummere i salen. Opptil 50 busslaster med forventningsfulle pensjonister og andre kommer fra hele Østlandsområdet for å få den med seg.

Seniorkabareten i Nes er et tilbud knyttet til Nes eldresenter. Og ikke tenk sykehjem og skrøpelige folk nå: Dette er en ungdomsklubb for godt voksne! Det er også tilknyttet kulturavdelingen i kommunen, ikke helse- og sosial. Men at dette kulturtilbudet også er helserelatert er skikkelig bevist: Vi har måttet løpe etter folk som har glemt igjen rullatorene sine inne i salen når forestillingen er slutt! Og er det det noe i det at en god latter forlenger livet, så har kabareten forlenget livet til mange!

Seniorkabareten har truffet en nerve, og funnet en nisje, blant de eldre. Dette er underholdning av eldre for eldre. Nostalgien står i førersetet, og gamle og nye slagere får gjenkjennende nikk og smil etter hvert som de løftes fram på scenen. Og gapskratt når vitser og sketsjer legges som krydder innimellom.

Et stort antall frivillige gjør dette mulig. Scenearbeidere, trivselsgruppe, kostymesyere, rekvisittansvarlige, snekkergruppe, administrasjon..., ja, det er liv og røre både på og bak scenen gjennom flere måneder før vi har kommet fram til forestillingsuka.

Det hele pakkes inn i en profesjonell ramme: Kulturhuset stiller med billettsalg, lyd- og lysteknikere, og en sal som oppfyller alle krav til en profesjonell scene. Og musikerne gir det trygge og festlige akkompagnementet som fullender forestillingen.

Dette har vært en suksess fra ende til annen, og publikum har vært over seg av begeistring. Til og med eldreministeren har vært på Årnes og blitt imponert av «disse tilårskomne som sannsynligvis ikke fikk nok oppmerksomhet da de var yngre», som en tilhører humoristisk kommenterte i lokalavisa.

Seniorkabareten fyller altså 25 år i 2024, noe som naturligvis må markeres.

Velkommen til «Det var tider!»

Plakat Det var tider!

Nes Eldresenter
Foto: John Arne Paulsen - avisa Raumnes