IPA - International Photography Awards

IPA er en internasjonalt anerkjent fotopris som deles ut til profesjonelle så vel som amatørfotografer. Konkurransen mottar tusenvis av bidrag hvert år fra mer enn 100 land over hele verden.

IPA ble grunnlagt i 2001 og har som formål å hedre prestasjonene til verdens dyktigste fotografer, å oppdage og fremme nye fototalenter samt å bidra til å øke fotografiets anseelse.

IPA «Best of Show»

Den årlige Best of Show-utstillingen ble etablert for å feire de fantastiske vinnerbidragene i kategorier for både profesjonelle og amatører. Utstillingen viser i tillegg 30 fotografier som er spesielt utvalgt av vår gjestekurator. I løpet av de siste årene har Best of Show-utstillingen blitt vist i byer over hele verden – inkludert Paris, New York, Los Angeles, Palencia, Athen, Budapest, Bangkok, Taipei, Beijing og Tokyo.


Uttalelse fra vår gjestekurator 2022:

IPA 2022 Gjestekurator, Dr Mark Sealy OBE, direktør for magasinet Autograf (1991 -), professor i Photography, Rights and Representation ved University Arts London – London College of Communication, tilknyttet Photography Archive and Research Centre.

"En av de viktigste tingene jeg ønsket å oppnå ved å sette sammen disse bildene var å skape en følelse av fellesskap. Kuratorisk ønsket jeg å åpne opp for en samtale, å holde opp et speil som reflekterte bekymringene til disse fotografene som er modige nok til å snakke gjennom bilder.

Ved hjelp av spennvidden som disse bildene representerer ønsket jeg at betrakteren skulle få en følelse av ansvar og et ønske om å jobbe for større sosial rettferdighet og kulturell likestilling.

Fotografiene som presenteres her kan være provoserende og krevende, de utfordrer oss til å delta i å bygge en bedre fremtid.

Jeg ville at dette utvalget av bilder skulle gi den som ser på en følelse av  tilhørighet som ikke begrenses av landegrenser, etnisk tilhørighet eller identitet - som ikke handler om DEM og OSS, men som forsterker følelsen av et større VI. Ved hjelp av disse fotografiene inviterer jeg publikum til å erkjenne at uansett hvor enn VI befinner oss må VI ta ansvar for hverandre, og at dette engasjementet må utvides til å gjelde alt liv på jorden." 

IPA nettside

 

ÅPNINGSTIDER:

IPA - International Photography Awards

IPA v/Hanna Lillethun
Nes Kunstforening
Nes Kulturhus

IPA - International Photography Awards