Fløttardag

lørdag 03.09
KL. 19.30
Skomarkerstua, Veset // Kr. 275/350,-
søndag 04.09
KL. 18.30
Skomarkerstua, Veset // Kr. 275/350,-
Fløttardag er fortellingen om en tenkt husmannsfamilie som i 1870 kommer til sin nye husmannsplass «Skomakerstua», full av optimisme og pågangsmot. Vi følger familien gjennom ett år med store menneskelige utfordringer, men fortellingen viser også at en husmannsfamilie kunne ha det godt og se det som et lykkelodd å få sin egen plass, særlig når forholdet til bonden var godt. Historien underbygges av musikk og sang i ulike genre, fra rock og opera til visesang og country. Rollene bekles av profesjonelle og amatører, barn, ungdom og voksne.

Nes er og har alltid vært en bygd med mange og store garder. Her kom det også mange husmannsplasser, basert på befolkningsvekst og behovet for et sted å bo og noe å livnære seg av. Husmennene leide plassen av gardbrukeren mot en fast leiepris og noe pliktarbeid. Husmannsplassene er i dag mer eller mindre borte, men noen er tatt vare på og satt i stand, slik som «Skomakerstua» under garden Veset, som er arena for denne oppsetningen.

Stykket er lagt til en tid med store omveltninger i samfunnet. Fabrikker og sagbruk bygges, folk flytter nærmere byene eller emigrerer til det forjettede land, USA. Arbeidsdagene er lange og harde, og sykdom og dødelighet stor.  Men lykken, samholdet og optimismen var like nærværende den gang som nå....

Bandet består av profesjonelle musikere, flere av dem lærere ved Nes kulturskole. I tillegg har vi med oss Janne Berglund, vinner av dronning Sonjas talentkonkurranse. Ellers deltar Dansekompaniet fra Nes kulturskole , sammen med skuespillere og statister fra Nes kulturskoles Miniteater, Nes revy- og amatørteater, Romerike folkehøyskole, koret Godt & Blanda med flere. Hest og hesteekvipasjer: Boye Tranum.

Arrangør er Kultur, Idrett og Fritid i Nes, sammen med samarbeidspartnerne Raumnes historielag, Romerike historielag, Fenstad Vel, Veset gård v/ Inga Lotte Nordbye og Kulturminnebøndene.

Forestillingen er støttet av Sparebankstiftelsen og Norsk kulturråd.

Fløttardag

STØTTES AV SPAREBANKSTIFTELSEN OG NORSK KULTURRÅD.

Manus:                                Jan Magne Hanstad
Regi:                                   Tor Itai Keilen
Kapellmester og arrangør:     Wollert Krohn-Hansen
Koreograf:                           Jannicke Guttulsrud
Inspisient:                           Anbjørg Borgenholt
Produsenter:                        Ingun H. Byboth Elvhaug og Jan Magne Hanstad
Teknikk:                              Nes kulturhus

Skuespillere:
Katrine Denise Sætre
Tor Itai Keilen
Kari Engh Nyjordet
Isabella Victoria Røising
Daniella Stende
Jonas Blakstad
Nora Hovland Hepsø
Nora Østvold
Sam Nouri Choudhari
Jon Åge Aarhus
Jan Magne Hanstad
Ole Kaldal

NYHETSBREV

Gå ikke glipp av vårt program, meld deg på vårt nyhetsbrev :)