«Elektrisk stemning i nedstrippet drakt»-  Amund Maarud med Henrik Maarud

«ELEKTRISK STEMNING I NEDSTRIPPET DRAKT»- AMUND MAARUD MED HENRIK MAARUD

Det er vanskelig å beskrive norsk blues og rock de siste 20 årene uten å nevne Amund og Henrik Maarud. Gutta fra Nes på Romerike har turnert verden rundt, gitt ut plater og vunnet et stort publikum gjennom sin musikk. Til Nes Kulturhus kommer de for å gi låtene en ny, nedstrippet drakt med gitar, vokal, trommer og perkusjon slik bare de to kan.

Amund Maarud er et fyrverkeri på scenen. Han er en trollmann med gitaren og krydrer i tillegg konsertene sine med små historier fra sine 20 år som artist. En konsert med Amund inneholder alt fra dyp blues fra Mississippi til han egne tolkninger av Alf Prøysen, diktene til Rolf Jacobsen og egenkomponert teatermusikk. I tillegg spiller han et bredt utvalg av materiale fra sine mange plateutgivelser. Det kommer også til å bli noen smakebiter av nyskrevet musikk som ennå ikke er utgitt. Med seg har han sin faste makker gjennom 30 år, Henrik Maarud på trommer. Mannen spiller trommer som får deg til å måpe og samspillet mellom brødrene er helt unikt. Sammen legger de sin ære i å tøye sjangerbåsene, improvisere og skape elektriske øyeblikk. En konsert med Amund og Henrik kan ta deg rundt jorda på et blunk og er et oppkomme av energi og impulsiv fantasi. Amund har vunnet Spellemannpris, Tonos Edvardpris, Notoddens Bluespris og fått en stjerne i Notoddens «Walk of Fame» sammen med storheter som BB King, Ry Cooder og Bonnie Raitt. I tillegg til sin solokarriere samabeider han med Lars Saabye Christensen, Knut Reiersrud, Ola Kvernberg og Mathias Eick i bandet Buicken, han spiller med Lars Horntveth og Gard Nilsen i progrockbandet Amgala Temple, komponerer og fremfører teatermusikk til stykket «Fruen fra Havet» (Ibsen) som er satt opp på Nationaltheatret og gitt ut på plate. I oktober 2018 kom Amunds sjette soloalbum der han samarbeider med americanabandet Lucky Lips og oppfølgeren er under arbeid. Brødrene sto på scenen nær hele kvelden da norsk blues holdt sin storkonsert i selveste Royal Albert Hall i London i november 2019 og Amund var I tillegg orkesterleder. Norway Rock Magazine ved Anne Marie Forker meldte fra den kvelden: «..it was obvious from the moment he set on stage that music simply flows through every inch of him. Even when he sat down during a solo, he spun his chair around and kicked his leg in the air.»

Billett kr. 220,- STORSALEN tor 03.12. kl. 20.00 Billett

Amund og Henrik Maarud