12
Io Capitano

Drama, Spenning
IO CAPITANO er Oscar-nominert!!!
Mandag 15.04
KL. 18.00
Storsalen // Original tale
Torsdag 18.04
KL. 18.30
Storsalen // Original tale
Io Capitano forteller den episke historien om to fettere som forlater Dakar og begir seg på vei mot Europa. I denne nåtidige odysseen må de to unge mennene overvinne en rekke hindringer mens de kjemper for å overleve først i ørkenen og så til havs.
Filmen var en av de fem nominerte til Oscar for Beste Internasjonale Film.

"To store gutter fra Senegal begir seg ut på en heroisk odyssé mot Fort Europa i Matteo Garrones gripende nye film, ’Io Capitano’" Information(DK).
----
Kan drømmer bli virkelighet? Er Europa et paradis? 16 år gamle Seyduo og hans fetter Mousa har samlet akkurat nok penger til reisen fra Senegal til Europa. Det viser seg å bli en mye mer farefull ferd enn de trodde – og de har ingen vei tilbake.

Matteo Garrone er en av Italias fremste filmskapere med blant annet de kritikerroste gangsterfilmene Gomorra (2008) og Dogman (2018) på samvittigheten. I hans nyeste film, Io capitano, bruker han magisk realisme, storslåtte landskap og voldsomme skildringer, ikke for å sjokkere, men for å gi et innblikk i hva det kan innebære å søke etter et tilsynelatende bedre liv.

Filmen er nominert til Oscar for beste internasjonale film. Den gir et nærbilde av dagsaktuell problematikk, sett gjennom øynene til mennesker som opplever krisen på nært hold.

Prisvinnende film fra Venezia og San Sebastian!
Matteo Garrone fikk prisen for Beste Regi, og Seydou Sarr vant «Marcello Mastroianni Award for Best New Young Actor or Actress» for «Io Capitano» ved Filmfestivalen i Venezia. Filmen fikk også 10 andre priser. Siden har filmen også vunnet Publikumsprisen ved Filmfestivalen i San Sebastian.

Plakat Io Capitano

Filmfakta

Genre: Drama, Spenning
Regi: Matteo Garrone
Nasjon: Italia, Belgia
Skuespillere: Seydou Sarr, Moustapha Fall, Issaka Sawagodo, Hichem Yacoubi, Doodou Sagna, Khady Sy, Bamar Kane, Cheick Oumar Diaw

Sensur: 12
Anbefalt: Ungdom / Voksne
Noen scener med tortursekvenser og vold gir filmen 12-års grense.