Forbannelsen

Thriller
PREMIERE: FREDAG 23. SEPTEMBER
Året er 1918. Spanskesyken herjer. En pastor vender hjem til familien i Norge for å starte en menighet, etter flere år som misjonær på Madagaskar. Ved hjelp av et lokalt gruvekompani starter han arbeidet med å bygge en kirke, men plassen viser seg å være en gammel sør-samisk gravplass. Når det besluttes at levningene skal fjernes begynner en ubestemmelig ondskap å hjemsøke nybyggerne.

Forbannelsen er skrevet og regissert av Henrik M. Dahlsbakken (En affære, Gledelig jul), og er en storslagen beretning om tro og tvil i pandemiens tid, og hvordan samene ble behandlet av det norske storsamfunnet. Jan Sælid (Kong Curling, Etaten) og debutant Eva Nergård leder an et imponerende lag med skuespillere bestående av blant andre Tarjei Sandvik Moe (Skam, En affære), Dennis Storhøi (Kampen om tungtvannet), Benjamin Helstad (Kongen av Bastøy), Nina Ellen Ødegård (Tottori) og Ellen Dorrit Petersen (Blind, Thelma).

Forbannelsen

Filmfakta

Genre: Thriller
Regi: Henrik Martin Dahlsbakken
Nasjon: Norge
Skuespillere: Jan Sælid, Eva Nergård, Tarjei Sandvik Moe, Anna Filippa Hjarne, Alfred Strande, Dennis Storhøi, Nina Ellen Ødegård, Benjamin Helstad, Ragne Grande, Øyvind Brandtzæg og Ellen Dorrit Petersen

NYHETSBREV

Gå ikke glipp av vårt program, meld deg på vårt nyhetsbrev :)