Med sin samfunnsengasjerte tilnærming til kunsten, stiller Werners poetiske bilder og filmer åpne spørsmål om forholdet mellom mennesket i naturen og om
kollektive og individuelle måter å behandle fortiden.
”Herbarium er en serie fotografier inspirert av min fars etterlatte skolebøker med tørkede blomster sirlig limt inn, og insektkasser som jeg fikk fra en nedlagt skole, begge fra en gang på 1950-tallet. Jeg kan huske fra da jeg var liten, at far alltid lot markblomster stå igjen når han slo gresset. Insektene skulle også få sitt. Dette var helt naturlig for ham den gangen.
I vår tid leser jeg om insektsdøden og vi alle kan kjenne klimaendringene på kroppen. Hva har vi mennesker gjort med naturen?”. Werner Andersons kunst har vært vist ved blant annet European Cultural CenterArte Biennale i Venezia, Preus Museum, Nordic Light Festival of Photography, Longyearbyen Kulturhus, Oslo Rådhus, Fotografiens Hus, Somerset House i London og i Akaba, Sardinia, St. Petersburg, Dublin og Barcelona.
Han har også mottatt flere nasjonale og internasjonale utmerkelser for sitt arbeid, deriblant Sony World Photography Awards. Werner har også hatt flere kunstneropphold, blant annet hos Stiftelsen Edvard Munchs Atelier på Ekely. Scar, som er hans store prosjekt om 22. juli-terroren, er støttet av både Fritt Ord og 22. juli-senteret.
Deler av Andersons kunstnerskap kan sies å være preget av fotografens tidligere erfaringer fra konfliktområder. På oppdrag for humanitære organisasjoner som Røde Kors og Norsk Folkehjelp, dokumenterte han livet til sivile ofre for eksplosiver i kjølvannet av krig og konflikter. Han har arbeidet med dette i over et tiår i Sørøst-Asia, Afrika, Midtøsten, Balkan og Sør-Amerika.
Werner Anderson er nå bosatt på Nesodden og har sitt atelier i Myntgata i Oslo.
Se mer av hans arbeid på werner
ÅPNINGSTIDER:

Nes Kunstforening
