Matfestivalen
Adam Douglas & Amund Maarud (18 år)

med band
Amund Maarud inviterer Adam Douglas og bandet hans til Brød & Cirkus for å skape en unik konsertopplevelse under festivalen.

Mange kjenner Adam som Stjernekampvinneren med den store stemmen, men det er kanskje færre som vet at Douglas også er en unik gitarist. Adam og Amund har kjent hverandre i årevis, men dette er første gangen de står sammen på en scene.
Denne kvelden blir et elektrisk møte mellom to spennende artister, der samspill og musikkglede står i fokus. Adam kommer i høst ut med nytt album og med seg til konserten bringer de noen helt ferske låter.

Adam Douglas vokste opp i Oklahoma, USA, og har hentet mye inspirasjon derfra gjennom Howlin´Wolf og Ray Charles´ flørt med country. Han blander soul, gospel, jazz og roots i sin musikk. Etter solodebuten i 2013 har Adam gitt ut en rekke kritikerroste album og sang seg virkelig inn i hjertene til det norske folk under Stjernekamp på NRK i 2017.

Adams forrige studioalbum «Better Angels» ble gitt ut i mars 2021 og for den utgivelsen mottok han sin første Spellemannpris.

I 2022 ble Adam Douglas tildelt «Bluesprisen» 2022 under sin konsert på Notodden Bluesfestival – en stor ære.
Spellemannpris-vinner Amund Maarud har vært en ledende stjerne på den norske blues/ rock/impro-scenen i over to tiår. Sjangernysgjerrighet har blitt et varemerke for den svært aktive gitarvirtuosen. Amund ble tildelt Spellemannpris i 2011. Han fikk Tonos Edvardpris i klassen «populær» i 2016. Han ble tildelt Bluesprisen på Notodden Bluesfestival i 2016. I 2018 fikk Amund sin egen stjerne på Blues Walk of Fame på Notodden ved siden av artister som Ry Cooder, BB King og Bonnie Raitt. 

Begge gleder seg vilt til å opptre sammen i Nes.

Storsalen i oppsett med flatt gulv og ståplasser.

Plakat Adam Douglas & Amund Maarud (18 år)

Adam Douglas 
Amund Maarud

Thor-Erik Fjellvang, keys
Kjell-Harald Litangen, gitar
Ruben Fredheim Oma, bass
Ruben Dalen, trommer
Bodvar Tornes, lydtekniker

Foto: Matt Blair og Jens Storaker