En hyllest til heltene! (18 år)

- spektakulert konsertshow med 4 band
Dørene åpner kl. 18.30

Nes-trioen "Vapor Trails" inviterer sammen med sine musikalske venner til "En hyllest til heltene". Hvem er så heltene, jo de som inspirerte oss i ung alder til å begynne å spille i band. Vi snakker om unge menn som tidlig 80-tall fant frem sine instrumenter, startet sine første band, gjerne rene coverband som videre utviklet sine genere.
Hva møter så publikum, en 3 timers festforestilling der fire band spiller sitt materiale, mellom hver akt er det sceneskifte hvor vår egen Elisabeth K. Johansen intervjuer bandmedlemmer fra sofaen i forkant av show til glede for publikum. Storsalen rigges med flatt gulv med bord og stoler, kun 150 billetter legges ut, det er bar i storsalen og publikum kan nyte 4 show av 30 minutter, sofaintervju og noe leskende fra baren.

Dead Hoodlums – Irsk inspirert
Blacklands – Rock/blues inspirert prog rock band
Sonic Apollos – Prog rock
Vapor Trails – Rush tribute band

Vapor Trails –  er en Nes-trio og initiativtaker for arrangementet. Trioen har alle til felles at de i ungdommen spilte coverlåter av det Kanadiske prog rock bandet Rush. Gutta i trioen (menn i 50-åra) gleder seg etter å ha funnet tonen i det musikalsk møtet i 2023 med å invitere til «en hyllest til heltene, en hyllest til Rush». Trioen vil dele sin entusiasme for prog-rocken med publikum.

Sonic Apollo - ble startet i 2013 og spiller melodiøs rock med progressive elementer. Bandet har blant annet spilt konserter på Buckleys, Klosterenga, Rådhuset pub, Grorud Idrettshus, samt spilt på Buggen i Ås kommune. Sonic Apollo har gitt ut albumet “Acting", som ligger på Spotify, Tidal m.fl. Den siste tiden har Sonic Apollo laget flere sterke låter og er mer klar enn noen gang for å nå ut til et bredere publikum. Særegent for denne gjengen er at alt av låtmateriell er selvskrevet og egenkomponert.

Blacklands - er et tungt bluesprog rockeband. Inspirasjonen kommer fra flere sjangere og band fra 70, 80 og 90 tallet. Blacklands startet opp som en trio i 2017,  men i 2019 ble vi fire. Navnet Blacklands kommer fra boken med samme navn skrevet av Belinda Bauer, og deler musikken og tekstene er inspirert av denne boken.
Blacklands spille egenkomponerte låter, men krydrer også med coverlåter av våre helter.

Dead Hoodlums - Dead Hoodlums ble starta i 1996 som folkrock-bandet The Hoodlums. Den fengende folkrocken ble plukka opp på Romerike Folkehøgskole, og gutta havna midt i den store bølgen av irsk pubkultur som herja Europa på 90-tallet. The Hoodlums ble raskt et live-fenomen. De reiste rundt og lagde konsert-fest med tre fulle sett og hemningsløs dans på bordet. Så begynte ting å gå dårlig. Innbrudd i bandbussen, bilhjul som løsna, frontruter som sprakk, drita folk som knuste instrumenter og anlegg, penger som forsvant, folk som slutta, bunnløs gjeld, sykdom og rusmidler. Noe døde i det livsglade bandet.

18 års aldergrense. Dørene åpner 18.30, showstart kl. 19.00. Det er servering i salen. Oppsett med bord og stoler.

Plakat En hyllest til heltene! (18 år)

Vapor Trails

Nils Johansen – Vokal, bass
Lars Roald Johansen – Gitar
Bert Nummelin – Trommer


Sonic Apollo

Tor Widar Svendberg: Gitar, vokal, låtskriver
Jon Christian Lie: Bass, vokal (Pluto and the planets)
Paul Gunnar Smith: Trommer og perkusjon (Alarm)
Tomm Øvre: Keyboard (Alarm)
Bård Vikestad: Vokal, keytar, gitar, låtskriver (Tweeter)


Blacklands

Gøran Johansen: Lead vokal
Hans Are Fredriksen: Gitar
Espen Bøhnsmoen: Trommer og vokal
Roger Hellesylt: Bass og vokal


Dead Hoodlums

Billy Simon: Gitar
Johnny Rifle: Trommer
Donny Rush: Bass
Dr Facto: Vokal
Greven: Fele
Bambino: Trekkspill
Cpt Knutsen: Gitar
 

Foto: Nils K. Johansen