Skogslusken - Hans Børli

– av og med Terje Norum og Trond Granlund
onsdag 19.04
KL. 19.00
Storsalen med bord o // Kr. 350,-
Hans Børli er blitt kalt en arbeiderdikter og en skogens dikter. Han er folkelig; tømmerhoggernes, husmennenes og sliternes mann. Han ser verden nedenfra, i et klasseperspektiv. Børlis evne til å knytte opplevelsen av natur opp mot bilder på menneskelig psykologi, følelser og erfaringer er høyaktuell i dag hvor klimatrusselen henger over oss og økosystemer står i fare for å kollapse.
I denne konsertfremførelsen presenteres et knippe av Børlis tekster som ikke er tonesatt tidligere. Tematisk beveger diktene seg over temaer som griper direkte inn i vår samtid hvor sosial urett, intoleranse, rasering av natur og ikke minst klimautfordringer står sentralt.

Låtskriver Terje Norum har tonesatt diktene, tidvis inspirert av visetradisjonens enkle sangbare melodilinjer. Samtidig beveger lydbildet seg vekk fra den tradisjonelle
visetradisjonen, med et sterkt preg av både den klassisk sjangeren, men også popsjangeren. Tilsammen gir dette låtene et ukjent og overraskende musikalsk uttrykk.
Trond Granlund fremfører diktene med dyp tekstforståelse og stor troverdighet. Han er er lojal mot diktene, og med sin umiskjennelige særegne skogslusk-stemme, formidler han det vàre og sterke uttrykket i Børlis dikt.
Sammen med Granlund står et fantastisk spenstig lag med noen av de beste musikerne landet har å by på. De leverer blåtoner i dur og moll–med øks og lyre, som Børli selv ville sagt det.

Skogslusken - Hans Børli

Terje Norum - tangenter
Trond Granlund – fremførelse
Freddy Holm - gitarer/fiolin
Jørun Bøgeberg - bass
Anders Engen - perkusjon


NYHETSBREV

Gå ikke glipp av vårt program, meld deg på vårt nyhetsbrev