Roar Engelberg i Nes kirkeruin

Velkommen til en vakker musikalsk stund!
søndag 26.06
KL. 18.00
Nes kirkeruiner // Kr. 220,-
Velkommen til en vakker musikalsk stund, ved de vakre Nes kirkeruiner ved Vormsund.
En konsert som tar deg til nye musikalske landskap og en bred skala med stemninger.

Roar Engelberg, norges eneste profesjonelle panfløytist, har en snart 40 års lang karriere å se tilbake på. Fra sitt rikholdige repertoar, presenterer han en variert sommerkonsert med lett og lyrisk program. Vi hører klassiske perler, salmer med dåm, viser, folkemusikk og et knippe av Engelbergs egne komposisjoner.

Utdrag fra programmet; Gje meg handa di ven, Vårsøg, Fjelltrall, El condor pasa, Air av Bach og mange flere.

Når Roar Engelberg spiller soloprogram, har han egenprodusert akkompagnement som backing. I tillegg spiller han a capella / helt solo, uten akkompagnement.

Panfløytas luftige urtoner i norsk høysommers fylde.
Velkommen til en vakker musikalsk stund!

TA MED STOL OG PARAPLY

Biografi:

Roar Engelberg er fra Romedal i Hedmark og begynte å spille panfløyte allerede i 12 års alderen.
Han utviklet seg snart til å bli landets ledende panfløytist.
Som den første profesjonelle utøver i Skandinavia har han utviklet panfløyten til å bli et fullverdig soloinstrument.
Han har opptrådt i en mengde musikalske sammenhenger og har holdt konserter med populær- og kammermusikk, tradisjonell panfløytemusikk fra Romania og Sør-Amerika, samt vært solist med en rekke symfoniorkestre.
I 1989 avsluttet han som den første i Vest-Europa soliststudiet på panfløyte ved Amsterdaamse Hoeghschoole für die Kunsten, hvor han fikk høyeste oppnåelige karakter.
Han har blitt kjent for et bredt publikum gjennom en rekke radio- og TV-opptredener og har gitt ut 19 soloalbum.
Han har turnert landet rundt flere ganger med bl.a. Stein-Erik Olsen, Iver Kleive, Sondre Bratland, Anita Skorgan, Elisabeth Andreasson,
Lars Klevstand, Guri Schanke, Øystein Wiik, Åsne Søreide, Stefan Bucurs Ensemble, Balkansamblet og sitt eget orkester; Primas og har også holdt konserter i Sverige, Danmark, Færøyene, Finland, Tyskland, Østerrike, Nederland, Belgia, Romania, USA, Korea India og Japan.
Han  ble i 2007 utnevnt til ridder; "Meritul cultural in grad de Cavaler",  av den rumenske presidenten for sitt arbeid med landets folkemusikk.

Roar Engelberg i Nes kirkeruin

Arrangør: Roar Engelberg

NYHETSBREV

Gå ikke glipp av vårt program, meld deg på vårt nyhetsbrev :)