Skogen,-  i hjerte og i tanker

SKOGEN,- I HJERTE OG I TANKER

- fotoforedrag med Morten B. Stensaker

- I skogen er jeg i nesten daglig. Den er en raus skattekiste, der det oftest alltid er noe nytt å undres over, forteller foredragsholder Morten Borgenvik Stensaker.

I dette fotoforedraget vil Morten by på mange bilder og dele noen av sine erfaringer fra skogen, både fra Nes og fra andre steder i Norge. Foredraget vil omhandle vidt ulike temaer, til eksempel: ”De fire store og en liten” – her handler det om trær og ikke dyr. Kan sopp eller årringene i et tre være interessant? Ja!

Hva betyr begrepene industriskog, gammelskog og urskog? Og hva er et naturreservat? Morten vil også være personlig å fortelle om hvordan naturen for ham er den beste medisin for tanker og kropp.

Her i Nes er vi så heldige å ha milevis med øde skogsmarker. En hver kan finne sin lille plass i skogen, enten turen er kort eller lang. Skogen er for alle og alt er gratis.

- Kan jeg gjennom dette foredraget inspirere publikum til å komme seg ut på tur og kanskje se på skogen med litt annerledes øyne, blir jeg veldig glad, forteller Morten.

Morten B. Stensaker (1966) er bosatt på Årnes. Han er utdannet innen natur- og miljøforvaltning. Hans interesse for naturen er genuin, enten det er livet i skogen, havet, fjorden eller fjellet. I mer enn 20 år har nesbuen levert reportasjer (tekst og foto) til ulike fiske-, jakt- og friluftsmagasiner. Stensaker har vært Norge på kryss og tvers. Deriblant har han laget reportasjer fra 13 av landets nasjonalparker. Fotografen og skribenten framhever det enkle friluftslivet, der naturkontakt og innsikt om naturen er overordnet hva utstyret heter eller koster.
NRK P1 Friluftsmagasinet/Naturens verden har fulgt nesbuen på flere turer. I et av radioprogrammene var skogen tema. Stensaker har holdt en rekke fotoforedrag relatert til natur. Et av disse omhandlet kveldens tema.

FRI ENTRE KULTURKAFÉEN ons 22.04. kl. 19.00 Fri entre
c1 c2