Bokbad - Shazia Majid og Mahmona Khan

BOKBAD - SHAZIA MAJID OG MAHMONA KHAN

Søstrene Shazia Majid og Mahmona Khan er døtre av pakistanske arbeidsinnvandrere.
Begge er forfattere og lidenskapelig opptatt av å formidle kunnskap, å arbeide mot polarisering og for refleksjon, forståelse og innsikt.

I dette bokbadet vil vi se de underfortalte historiene, myter og fordommer som skaper et vi og dem.

Shazia Majid er økonom og prisvinnende journalist i VG. Tidligere i år debuterte hun med boka «Ut av skyggene – Den lange veien mot likestilling for innvandrerkvinner».
Den kritikerroste boka forteller om reisen til de første innvandrerkvinnene fra det vi den gang kalte «u-land», og til Norge – verdens mest likestilte land. Det er en historie om store prøvelser, men også store triumfer for kvinnene som innvandret til Norge på 60- og 70-tallet. Boka forteller også om døtrene, som kjemper mot patriarkat og klansamfunn på den ene siden og glasstaket på den andre.

Mahmona Khan er forfatter, journalist, samfunnsdebutant, manusforfatter og serieskaper.
Også Khan har skrevet et stykke norsk innvandrerhistorie; «Tilbakeblikk – Da pakistanerne kom til Norge» i 2009. Hun var også initiativtaker for det første flerkulturelle ungdomsbladet i Norge og deltok i det Obama-initierte møtet Presidential summit on Entrepreneurship i Washington, før hun debuterte som ungdomsbokforfatter i 2011.
Gjennom 23 år har hun vært sterkt engasjert i å formidle nyanser i det norske samfunnet til særlig ungdom.
Hennes kritikerroste trilogi om en jentegjeng fra Groruddalen blir i disse dager TV-serie på NRK.

Forfatterne i samtale med Elisabeth K. Johansen
Boksalg og signering
Billett kr. 150,- KULTURKAFÉEN tor 10.10. kl. 19.30 Billett

Medvirkende