Kontakt oss | facebook 

KULTUR

Til kulturprogram
VEGALANGS:  Midtkammerbuss

VEGALANGS: MIDTKAMMERBUSS


Midtkammerbuss rundt Vormsund, oppmøte ved Nes kirke.
Busstur i sentrale deler av Nes der vi besøker gamle garder med store midtkammerbygninger, og hvor vi kjører gjennom den gamle utmarka deres – nå veldyrket jordbruksområde med Neskollen som nær nabo. Guide Jan Erik Horgen.

Mer info
Midtkammerbygninger – en rik kulturarv!

Årets midtkammer-busstur går til store garder i Vormsund med besøk til flere garder i dette gamle sentrale området i Nes. På Nedre Henaug, Tesen og Kjølstad kommer vi inn i husa, andre steder ser vi husa fra bussen – og med orientering om historia til husa og bebyggelsen generelt. Vi kjører også en runde rundt i det gamle utmarksområdet til gardene i Vormadalen – nå et veldyrket jordbruksområde med boligområdet Neskollen som nærmeste nabo.
Guide på midtkammer-bussen er i år som tidligere år, Jan Erik Horgen, etnolog og nesbu med lang erfaring fra formidling av lokal bygnings- og kulturhistorie.
Om vi kan snakke om en særmerkt byggeskikk for Nes, må det være det store antallet gamle, store gardbygninger i Vormadalen. Vi håper mange benytter anledningen til å bli bedre kjent med den rike kulturarven som ligger i disse gamle husa!
Bussturen starter fra parkeringsplassen ved Nes kirke. Turen varer to timer. Den kan kombineres med åpningsprogrammet på Nes prestegard umiddelbart etter at turen er avsluttet.
Billett kr. 200,- NES KIRKE fre 26.07. kl. 17.00 Billett
c1 c2