Kontakt oss | facebook 

KULTUR

Til kulturprogram
Oljeskift - Teater Glåmdal

OLJESKIFT - TEATER GLÅMDAL

En fortelling om livet, døden og kunsten å vedlikeholde en Tempo Corvette

En fortelling om livet, døden og kunsten å vedlikeholde en Tempo Corvette med utgangspunkt i sangskatten til Håkon Banken og med manus av Lars Ovlien.

Karl Erik bor hjemme hos moren sin etter å ha blitt utskrevet fra psykiatrisk klinikk. Han bruker mesteparten av tiden sin i garasjen, der han skrur på en gammel Tempo Corvette han har arvet etter onkelen. Her har han radio, kaffe og gitar, og livet er i grunn helt fint. Karl Erik filosoferer over livet og døden mens han nennsomt restaurerer mopeden.

Mer info

Ute i den virkelige verden igjen møter han barndomskompisen Jonas og eks-kjæresten Annlis. Begge vil gjerne ta opp igjen livet slik det var før Karl Erik ble innlagt. De tre har vokst opp på den samme lille plassen, men har med årene fått forskjellige syn på hva det vil si å bo et sted der alle kjenner alle – og der hvem faren og moren din er bestemmer hvem du er.


«Oljeskift» er en sorgmunter vandring i livet slik det leves i grensetraktene langs svenskegrensen i Sør-Hedmark. Musikken er hentet fra Håkon Banken sitt rikholdige repertoar, og inkluderer klassikere som «Tømmer og Luksus», «Hvordan tror du livet ser på meg», «Plåtslagarlärling», «Takk for livet» og «På Flisa». Lars Ovlien debuterer som teaterforfatter, men han har skrevet en rekke lokalhistoriske bøker og har bidratt i kulturlivet siden tenårene, noe som begynner å bli en liten stund siden

Billett kr. 220,- STORSALEN ons 24.04. kl. 19.30 Billett

Medvirkende

Regi: Øivind Roos
Scenografi og kostymer: Mette J. Skogbakken


Med Kjetil Foseid, Sten Bjørge Skaslien Hansrud og Kathrine Kolgrov
Musikere: Krister Skadsdammen, Kjetil Hjerpset og Even Finsrud

c1