Utstilling av faner fra Nes

UTSTILLING AV FANER FRA NES

Raumnes Historielags utstilling av innsamlede skole - og korpsfaner

Raumnes Historielag ønsker å vise fra det omfattende arbeidet med innsamling og arkivering av faner fra skoler og korps i Nes.
Faner er et viktig og samlende symbol med historie langt tilbake i tid. Skole- og korpsfaner blir oftest brukt i 17. mai-tog. (Grunnlovsdagen), men også ved andre anledninger. Å gå under samme fane, har stor symbolverdi og er unikt som samlingsmerke og identitet. Å ta vare på gamle faner, er å ta vare på vår nære kulturhistorie. Dette er Raumnes Historielag sitt mål.

Åpningstid alle dager kl. 11.00-17.00.

Lørdag 27. mai kl. 12.00 åpning ved kultursjef Lars Roald Johansen og foredrag om fanene ved Kari Sundby.

Lørdag 4. mai kl. 12.00 holder Øystein Smidt foredrag: "Skoleutviklingen i Nes fra den første skoleloven av 1739 frem til i dag." En gjennomgang av allmue- og folkeskolene i Nes fra omgangsskoler, rodestuer og kretsskoler via 42 skolesteder til dagens 8 nærskoler.

Søndag 05.05 fra 11.00-15.00

Utstillere