Kontakt oss | facebook 

KULTUR

Til kulturprogram
Prinsessen på erten - dukketeater

PRINSESSEN PÅ ERTEN - DUKKETEATER


H. C. Andersen er etter manges oppfatning verdens største eventyrforteller, og ”Prinsessen på erten ” er et av hans aller mest populære eventyr. Vi får her se eventyret fremstilt som dukketeater, med en liten tvist.

Mer info

Dersom vi leser eventyret nøye, oppdager vi at historien har en slags skurk. Nemlig dronningen som gjør alt hun kan for å hindre at prinsen gifter seg. Dronningens herskesyke blir enda tydeligere i denne forestillingen enn i eventyret. Her møter vi dukketeaterspilleren Adam Abel von Contrafei som reiser fra sted til sted for å fremføre… Ja, nettop; Prinsessen på erten! Det dukketeaterspilleren imidlertid ikke vet når forestillingen hans begynner, er at dronningen har stjålet kongens krone, og dermed skaffet seg retten til å bestemme over alt og alle. Også dukketeaterspilleren.
Nå tvinger dronningen dukketeaterspilleren til å bygge et berg av madrasser og dyner, samt plassere en prinsesse på toppen av det hele. – Skrekk og gru! – Heldigvis greier Von Contrafei, med publikums hjelp å rive kronen av dronningens hode. Og dermed får kongen tilbake kronen sin, og prinsen får lov til å gifte seg med prinsessen. – Hipp hurra! – Og på nytt er det dukketeaterspiller som bestemmer hva som skal skje i teateret. Med mindre det samme skjer neste gang også?

Billett kr. 150,- THX - SALEN lør 06.04. kl. 12.00 Billett

Medvirkende

Dårekisten Teater

c1