Kontakt oss | facebook 

KULTUR

Til kulturprogram
Festkonsert med Nes Janitsjar og lokale solister

FESTKONSERT MED NES JANITSJAR OG LOKALE SOLISTER


Nes Janitsjarkorps starter det nye året med en kjempekonsert i kulturhuset! Det slås ekstra hardt på stortromma denne kvelden og korpset inviterer til en særdeles variert konsert med lokale storheter! Korpset har vært så heldige å få med seg et knippe med solister som enten er oppvokst i Nes, har flyttet til Nes eller er aktive i det lokale musikklivet her i kommunen. Vi er gode på kultur i Nes. Det produseres stadig nye musikere som gjør seg bemerket både lokalt og på landsbasis. Noen også utenfor Norge. På denne festkonserten får publikum oppleve noe av det ypperste vi har av musikere i landet i tett samspill med et korps i sterk medvind!

Mer info
Noen av solistene:
Martin Halla, sang:

Martin kommer fra Aurskog men har nylig flyttet til Nes og bosatt seg her med sin familie. De aller fleste kjenner nok Martin fra «The Voice» hvor han gikk av med seieren i 2012. Etter dette tok karrieren av for Martin og han har siden gitt ut et album og tre singler. Dette er ikke første gang Martin er på korpskonsert i Nes. Når han gikk på musikklinja ved Jessheim Videregående skole var han med på en av showkonsertene som Nes skolekorps hadde hvor tema var musikk fra Grand Prix. Etter videregående studerte Martin videre ved Griegakademiet i Bergen. Det er veldig hyggelig at Martin har gjort Nesbu av seg og vi er glade for å ha han med på denne festkonserten!

Stig Sydtangen, sang:

Stig Sydtangen vokste opp i Fenstad. Musikk ble tidlig en stor del av hans liv og ved endt studie på videregående søkte han og kom inn på musikalteaterfag ved Bårdar akademiet. Videre, etter endt studie og to år med sang, dans og drama, gikk turen videre til NISS (Nordisk Institutt for Scene og Studio) hvor to nye år ble viet til rent studie i Teaterfag.
Mens han studerte ved NISS ble han kjent med Sangpedagogene Nini Ritzau og Knut Jørgen Moe som var knyttet til instituttet som pedagoger. Gjennom dem, ble han for alvor introdusert for klassisk musikk, og gikk inn for et studie i klassisk sang på høyskolenivå.
Stig Sydtangen har en bachelorgrad i utøvende klassisk sang og begynner til høsten på sitt første år master i utøvende klassisk sang ved Franz Liszt Akademiet som lyrisk tenor.
Både klassisk stoff og musikalmusikk er en del av repertoaret, og han har jobbet som innleid solist ved Kilden Konserthus til Carl Nielsens 3. Symfoni og som 'The elder son' i en lokal oppsetning av Benjamin Brittens kirkeopera; 'The Prodigal Son' i Årnes.

Audun Breen, trombone:
Audun har sin bakgrunn fra Jerpestad og Brårud skolekorps. Han var med i Nes Storband fra han var 14 år og har spilt i flere andre storband. Han tok bachelo, klassisk utøvende, ved Norges musikkhøgskole fra 2007-2011. Deretter studerte han til mastergrad i London ved Guildhall School of Music and Drama i 2014. Etter det jobbet han et år i Kristiansand symfoniorkester før han startet i Göteborgs Symfoniorkester. Etter et snaut år i Göteborgs, der han har høstet stor anerkjennelse, startet han i 2017 som solotrombonist i Oslo Filharmoniske Orkester. Audun er også medlem av Norsk Tromboneensemble og er ofte rundt i landet og holder kurs for unge trombonister. Han er også benyttet som instruktør ved seminarer i Nes Janitsjarkorps.
Marius Sannerud Lien, gitar og sang:
Marius er bare 19 år men har allerede rukket å gjøre seg bemerket langt utenfor Nes. Han er en energisk gitarist, vokalist og låtskriver. På sin unike måte tolker han gamle storheter og spiller egne komposisjoner. Han har sitt egent band, Marius Lien band som han ofte har konserter med. Denne kvelden får dere oppleve Marius i en ny setting i samspill med Nes Janitsjarkorps!

Andreas Fossum, diverse instrumenter:
Andreas startet sin spillekarriere i Framtun og Auli skolekorps og fortsatte videre i Nes skolekorps. Han er utdannet trompetist, ved Barratt Due Musikkinstitutt og Norges Musikkhøgskole, og har instruert i skolekorps siden 2004. Sist år var han på Island og jobbet i to kulturskoler og videregående som brasspedagog og storbandleder, samt holdt en rekke solokonserter gjennom året. Nå er han tilbake på Østlandsområdet og jobber som frilansmusiker og instruktør. Han har spilt med blant andre Operaen, KORK, KNMM og Operaen i Kristiansund, samt en rekke amatørkorps, band, storband og brassband. Andreas spiller også fast i Nes Janitsjarkorps og der trakterer han opptil flere instrumenter, noe dere vil få oppleve under denne konserten.
Billett kr. 100/275,- STORSALEN søn 27.01. kl. 19.00 Billett

Medvirkende

Martin Halla Stig Sydtangen Audun Breen Andreas Fossum