Krise for demokratiet i Europa?

KRISE FOR DEMOKRATIET I EUROPA?

Øyvind Østerud tar opp temaet i regi av Nes kunstforening.

Øyvind Østerud født og oppvokst i Nes, er statsviter. Han er professor i statsvitenskap, Universitetet i Oslo; han var professor i konflikt- og fredsforskning fra 1980 til 1985 og professor i internasjonale konfliktstudier fra 1985. Han har særlig publisert om demokrati, styreformer og regimeendringer, geopolitikk og internasjonale konflikter, suverenitet og nasjonalisme.

Øyvind Østerud vil snakke om den uoversiktlige situasjonen i Europa – tilbakeslag for demokratisk styre i Øst-Europa, motsetninger mellom Nord- og Sør-Europa i euro-sonen, velgeropprøret bak Brexit i Storbritannia, ekstreme protestbevegelser i en rekke land. Er demokratiet i krise?
Øyvind Østerud kommer opprinnelig fra Årnes, han er professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo og var leder for den store Makt- og demokratiutredningen i 1998-2003.
Billett kr. 150,- KULTURKAFÉEN tor 01.03. kl. 19.00 Billett