Kontakt oss | facebook 

KULTUR

Til kulturprogram
Grzegorz Niemczuk: Mesterverk for piano

GRZEGORZ NIEMCZUK: MESTERVERK FOR PIANO


Den polske mesterpianisten Grzegorz Niemczuk holdt en fantastisk konsert i Nes kulturhus i mai 2016, og et entusiastisk og begeistret publikum ønsket å få ham tilbake. Og nå er han her igjen!

Mer info
Greg – som han kalles til daglig - var på sin side spesielt begeistret for den enestående akustikken i Nes kulturhus.
Grzegorz Niemczuk er født i Polen i 1985 og gikk ut fra musikkakademiet i Katowice med høyeste utmerkelse. Han har vunnet mange nasjonale og internasjonale musikkonkurranser: Førsteprisen i den store Chopin-konkurransen i Warszawa i 2010, førsteprisen i den internasjonale debutantkonkurransen i Carnegie Hall i New York i 2013 og i 2014 førsteprisen i Den 7. internasjonale musikkonkurransen Cittá di Piove di Saccdo i Italia. Hans seneste utmerkelse var en spesialpris ved Den internasjonale musikkfestivalen i Busan Maru i Sør-Korea i oktober 2016.
Grzegorz Niemczuk har nå hele verden som sin arena og har spilt i de fleste landene i Europa i tillegg til Asia, Australia, Amerika og Afrika.
Under kveldens konsert i Nes kulturhus vil Grzegorz Niemczuk gi oss noen av de vakreste og mest virtuose verkene skrevet for piano, bl.a. «Sonate Pathétique» av Ludwig van Beethoven, «La Campanella», «Rigoletto-parafrase» og «Ungarsk rapsodi» av Franz Liszt og videre kjente og virtuose verker av Rachmaninov og Chopin.

Del

c1