Poor Things
15
Poor Things

En fortelling om kjærlighet, oppdagelse og vitenskapelig dristighet fra den kritikerroste filmskaperen Yorgos Lanthimos.
PREMIERE: FREDAG 5. JANUAR
Fra den kritikerroste filmskaperen Yorgos Lanthimos (The Favourite, The Lobster), kommer en utrolig fortelling om kjærlighet, oppdagelse og vitenskapelig dristighet. Filmen vant den prestisjetunge Gulløven på filmfestivalen i Venezia.

Poor Things er en fortelling om utviklingen til den unge kvinnen Bella Baxter, spilt av Oscar-vinner Emma Stone (La La Land). Bella er brakt tilbake til liv av den eksentriske, men brilliante vitenskapsmannen Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Hun er ivrig etter å lære og utforske verden. Av nysgjerrighet på verdsligheten hun mangler legger hun ut på en reise til nye land sammen med en sleip advokat (Mark Ruffalo). Frigjort fra tidens fordommer, utvikler hun seg til en sterk kvinne med trygghet for verdiene hun står for – likeverd og frihet.


"vilt morsom og total uforutsigbar" NRK P3 Filmpolitiet (terningkast 6)
"Nok et uforglemmelig mesterverk fra Yorgos Lanthimos" Bergens tidene (terningkast 6)

Plakat Poor Things

Filmfakta

Genre:
Regi: Yorgos Lanthimos
Nasjon: USA
Skuespillere: Emma Stone, Willem Dafoe, Mark Ruffalo, Ramy Youssef,

Sensur: 15
Filmen har en del seksuell tematikk og flere scener med nærgående og forstyrrende elementer. Film får derfor 15 års aldersgrense.