15
Babylon

Drama
Tirsdag 31.01
KL. 18.30
THX - salen // Original tale
Damien Chazelle er tilbake med et storslått drama om å drømme stort i Hollywood!

Livet er en fest og filmkulturen eksploderer i Babylon, Damien Chazelles nye hyllest til filmkulturen, med Margot Robbie og Brad Pitt i hovedrollene.

På midten av 20-tallet sniker Nellie LaRoy (Robbie) seg inn på en overdådig og stjernespekket fest i Los Angeles - her befinner hele A-laget i Hollywood seg, champagneføringen er høy og diverse rusmidler i pulverform står dandert i tårn på sølvskål. Nellie er en stjerne, hun er bare ikke oppdaget ennå! På samme fest finner vi Jack Conrad (Pitt), samtidens største stumfilmstjerne. Lydfilmen står for tur, og hva vil skje med karrieren hans da? Babylon er en hyllest til filmbransjen, en tidløs historie om å drømme stort - om å være en del av noe større enn seg selv.

Chazelle har tidligere gitt oss filmer som La La Land og Whiplash. Babylon er hans kjærlighetsbrev til filmproduksjon og filmhistorien, en reise det er umulig å ikke la seg medrive på.


***Nominert til 5 Golden Globe-priser (inkludert Beste film - musikal/komedie, Beste originalmusikk, Beste kvinnelige hovedrolle, Beste mannlige hovedrolle, Beste mannlige birolle)

***Nominert til 9 Satellite Awards

***Nominert til 10 Critics Choice Awards

***Nominert til 5 Chicago Film Critics Association Awards

Babylon

Filmfakta

Genre: Drama
Regi: Damien Chazelle
Nasjon: USA
Skuespillere: Brad Pitt, Margot Robbie, Olivia Wilde, Flea, Jean Smart, Tobey Maguire

Sensur: 15
Anbefalt: Ungdom / Voksne
Denne filmen skildrer bruk av rusmidler i særs stor grad, og inneholder flere scener med nakenhet og vold som kan virke forstyrrende på unge under 15 år. Filmen får derfor 15-årsgrense.

NYHETSBREV

Gå ikke glipp av vårt program, meld deg på vårt nyhetsbrev