15
Burnout

Drama
Siste film i regissør Nour-Eddine Lakhmaris Casablanca-triologi
PREMIERE: FREDAG 28. MAI
Burnout er den siste filmen i regissør Nour-Eddine Lakhmaris Casablanca-triologi . Filmen er forskjellig fra Casanegra (2009) og Zero (2012) i både stil og format, men det alle har til felles, er den kontrastrike storbyen Casablanca, som på mange måter representerer et slags mini Marokko. I Burnout fortsetter Lakhmari sin realistiske skildring av metropolen og tar opp en rekke viktige sosiale problemer som pedofili, ungdomskriminalitet, voldtekt, barnearbeid, abort, prostitusjon, impotens, ensomhet og utbrenthet.

Historien flettes sammen av tre hovedkarakterer fra forskjellige deler av klassesamfunnet og skildrer deres kamp for å overleve i sin sosiale, økonomiske og kulturelle situasjon.


Gjennom disse parallelle historiene viser Lakhmari hvordan befolkningen i Marokko lever i totalt separate verdener, men at det likevel er store likheter blant de forskjellige miljøene når barrierene mellom dem brytes. Kanskje er det nettopp et atypisk møte, som kan bidra til å forandre et utbrent hjerte?

Burnout

Filmfakta

Genre: Drama
Regi: Nour-Eddine Lakhmari
Nasjon: Marokko, Norge
Skuespillere: Ilyass El Jihani, Sarah Perles, Anas El Baz, Morjana Alaoui, Badr Bouaiche, Driss Roukhe, Karim Saidi, Mohammed Khiyari, Faty El Jaouhari, Taoufik Hazeb

Sensur: 15
Filmen inneholder enkelte voldshandlinger og skildringer av seksuelle overgrep. Den får derfor aldersgrense 15 år.

NYHETSBREV

Gå ikke glipp av vårt program, meld deg på vårt nyhetsbrev :)