Gritt
Gritt

Drama
Originalt, morsomt og uforutsigbart om en ukonvensjonell kvinne
PREMIERE: FREDAG 7. MAI
Gritt, som en gang het Gry-Jeanette, dro rett fra dramaskole til Hollywood, men møtte raskt veggen og endret kurs. 17 omflakkende år senere er hun tilbake i Oslo. Mens hennes tidligere studievenner gjør karrierer på Oslos teaterscener, brenner hun for å virkeliggjøre et stort, radikalt kunstprosjekt. Men det skorter på interesse og støtte. 
 

Når Gritt får et knusende avslag og samtidig mister leiligheten hun har lånt, blir livssituasjonen desperat. En mulighet til å assistere ved et teater oppstår, og Gritt griper sjansen. Hun snik-flytter inn bak scenen, og mens teatergruppa er på turné begynner Gritt på sin egen forestilling med mål om å begrave kapitalismen og patriarkatet for godt.

PRESSEN OM FILMEN:

"Intens, åndeløst oppfinnsom og ikke minst hysterisk morsom" - Montages

"En uvanlig og forfriskende opplevelse ... et studie i å være menneske" - Cinema

"Det friskeste vi har sett i norsk film på lenge" - Dagsavisen

"Et smart og emosjonelt fengslende drama" - Sight & Sound

"Morsomt, fortryllende og rørende om kunst, ambisjoner og hvordan man skal leve sitt liv" - CineVue


Om Birgitte Larsen:

Birgitte Larsen er skuespiller ved Nationaltheatret, hvor hun er aktuell med publikum- og kritikersuksessen REFORM 97 og ETTER STILLHETEN. Hun er også husdramatiker på Dramatikkens hus. Larsen er utdannet ved Statens teaterhøgskole og har vunnet Heddaprisen. Tidligere har hun spilt i filmer som SOM DU SER MEG og LYSET FRA SJOKOLADEFABRIKKEN. Larsen har samarbeidet med regissør Itonje Søimer Guttormsen siden 2007. Karakteren Gritt var hovedperson i kortfilmen RETRETT fra 2016. Med spillefilmen GRITT fortsetter de to samarbeidet og fortellingen om Gritts reise.

Om Itonje Søimer Guttormsen:

Itonje Søimer Guttormsen (f. 1979) er regissør bosatt i Oslo, med utdannelse fra European Film College i Danmark, Den norske filmskolen og Akademin Valand i Sverige. Hennes kortfilm RETRETT fra 2016 gjorde seg bemerket ved festivaler i inn- og utland. Søimer Guttormsen leder performance gruppen «Lilithistene» som senest var å se ved Akershus Kunstsenter våren 2020, og er opphavskvinne for kunstfilmfestivalen ByFlimmer og KORET.

GRITT er hennes spillefilmdebut.

Gritt

Filmfakta

Genre: Drama
Regi: Itonje Søimer Guttormsen
Nasjon: Norge
Skuespillere: Birgitte Larsen, Marte Wexelsen Goksøyr, Lars Øyno, Andrine Sæther, Maria Grazia de Meo, Lars Vaular

NYHETSBREV

Gå ikke glipp av vårt program, meld deg på vårt nyhetsbrev :)