Kontakt oss | facebook 

FILM

Til kinoprogram
Breaking Surface

BREAKING SURFACE

Åpningsfilm ved Den Norske Filmfestivalen i Haugesund 2020!
ALDER
12

Dykkerthriller fra Lofoten!

De svensk/norske halvsøstrene Tuva og Ida er på et vinterdykk langs en øde del av norskekysten. Mot slutten av dykket blir Tuva fanget på 30 meters dyp av et steinras, som også begraver utstyret deres på land, bilnøkkelen og telefonene. De to er avskåret fra omverdenen.

I en desperat kamp for å redde halvsøsteren presses Ida til det ytterste og når alt synes tapt er det mer som står på spill enn bare å overleve.

Mer info

"Effektiv undervannsthriller med velkjente spenningsgrep. «Breaking Surface» er flott filmet, både over og under vann. Lofoten viser seg igjen å være spesielt velegnet for fantastisk vakre bilder i skikkelig bredformat." FilmPolitiet
----
"Åpningsfilmen under årets filmfestival i Haugesund er en spennende og klaustrofobisk film om et dykk som går skikkelig galt." Stavanger Aftenblad
----
De svensk/norske halvsøstrene Tuva og Ida er på et vinterdykk langs en øde del av norskekysten. Mot slutten av dykket blir Tuva fanget på 30 meters dyp av et steinras, som også begraver utstyret deres på land, bilen og telefonene. De to er avskåret fra omverdenen. I en desperat kamp for å redde halvsøsteren presses Ida til det ytterste og når alt synes tapt er det mer som står på spill enn bare å overleve. Svenske Breaking Surface er filmet på location i Norge, bl.a. Narvik og Lofoten, og består av vakre naturbilder, imponerende undervanns-sekvenser og klaustrofobisk spenning.
------
Den svenske dykkethrilleren Breaking Surface med Moa Gammel Ginsburg og Madeleine Martin i hovedrollene får premiere på norske kinoer i hele landet 4. september.
Spillefilmen er regissert av Joachim Hedén, og hadde kinopremiere i Sverige 14. februar i år. Filmen handler om de svensk/norske halvsøstrene Tuva og Ida som er på et vinterdykk langs en øde del av norskekysten.

Mot slutten av dykket blir Tuva fanget på 30 meters dyp av et steinras, som også begraver utstyret deres på land, bilen og telefonene. De to er avskåret fra omverdenen. I en desperat kamp for å redde halvsøsteren presses Ida til det ytterste og når alt synes tapt er det mer som står på spill enn bare å overleve.

(Sakset fra bladet Dykking og deres nettside dykking.no)

PREMIERE: FREDAG 4. SEPTEMBER

Filmfakta

Genre: Thriller, Spenning, Action
Regi: Joachim Hedén
Nasjon: Sverige
Skuespillere: Moa Gammel, Madeleine Martin, Trine Wiggen

Sensur: 12
Anbefalt: Ungdom / Voksne
Gjennomgående intens stemning og skremmende partier gjør at denne filmen får aldersgrense 12 år.