Kontakt oss | facebook 

FILM

Til kinoprogram
Corpus Christi

CORPUS CHRISTI

Oscar-nominert! Mega-suksess i hjemlandet.
ALDER
15

"Corpus Christi" er historien om den 20-årige Daniel som opplever en åndelig oppvåkning mens han er i ungdomsfengsel. Siden han har en dom, så vil han ikke kunne søke seg inn på presteseminaret, og etter at han er løslatt, sendes han for å jobbe på et sagbruk langt hjemmefra. Men Daniel har ingen planer om å gi slipp på drømmene sine. Via uforutsette hendelser, får han muligheten til å vikariere som prest i en liten landsby som sliter med store sosiale konflikter.

Mer info

En ung mann ved navn Daniel har i løpet av flere år i fengsel fått yrkestrening, og etter han blir løslatt venter en jobb på et sagbruk på ham. Under fengselsoppholdet har han funnet Gud, og mest av alt ønsker han å bli prest når han kommer ut. Rullebladet setter imidlertid en stopper for den planen. På vei til den nye jobben på sagbruket tror noen ved en feiltakelse at han faktisk er en prest, og Daniel bryr seg ikke med å rette opp i misforståelsen.

Daniel hjelper bygda med å forsone seg etter at flere ungdommer dør i en ulykke, men for han selv er det bare et spørsmål om tid før fortiden innhenter ham. Utrolig sjelfullt skuespill fra hovedrollen er noe av det som gjør Corpus Christi til en uforglemmelig film om tilgivelse. Regissør Jan Komasa får på mesterlig vis fram stemningen i en bygd som er mørklagt i sorg og sinne.

Gjennom sjelfullt skuespill som hovedrolleinnehaver Bartosz Bielenia har vunnet flere priser for, framstår Daniel som en særs omsorgsfull og kanskje til og med jesusaktig skikkelse. Vi tror oppriktig på at han kan hjelpe, men vet samtidig at han ikke er den han gir seg ut for å være og at det kun er et spørsmål om tid før fortiden innhenter ham.

Corpus Christi ble nominert til Oscar for beste internasjonale langfilm.

ATMOS - salensøn 31.05. kl. 19.30Slutt 21.35Kr. 120,- Billett

Filmfakta

Genre: Drama
Regi: Jan Komasa
Nasjon: Polen
Skuespillere: Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna, Eliza Rycembel

Sensur: 15
Anbefalt: Ungdom / Voksne
Filmen inneholder enkelte seksuelle skildringer og en nærgående scene med brutale voldshandlinger. Den får derfor 15-årsgrense.Corpus Christi
  • Søn 31.05
    ATMOS - SALEN | 2D ORIGINAL TALE NORSK TEKST | KR. 120,-
    kl. 19.30
    Slutt 21.35