Kontakt oss | facebook 

FILM

Til kinoprogram
Melkekrigen

MELKEKRIGEN

Nytt fornøyelig islandsk drama fra skaperne av Stabukker (Rams, 2016)
ALDER
9

Den viljesterke og opprørske melkebonden Inga (Arndís Hrönn Egilsdóttir) har nylig blitt enke og driver nå et gjeldsbelagt meieri alene i en øde islandsk dal. Hun er lei av livssituasjonen og har derfor ingenting å tape da hun bestemmer seg for å erklære krig mot andelslaget som styrer melkeprisene med mafiametoder og regelmessig truer henne og andre gårder i området.
Inga må finne frem sin indre stålvilje og oppfinnsomhet slik at hun kan bryte seg løs fra landbruksgigantens monopol og begynne å leve livet på egne premisser. Og det er helt klart at hun trenger å områdets andre bønder på laget, for å vinne.

Mer info

Grímur Hákonarson, regissøren av STABUKKER (2016), er tilbake med et finurlig og underspilt drama om å kjempe mot alle odds.

PREMIERE: FREDAG 5. JUNI

Filmfakta

Genre: Drama
Regi: Grímur Hákonarson
Nasjon: Island
Skuespillere: Arndís Hrönn Egilsdóttir, Þorsteinn Bachmann, Ævar Þór Benediktsson, Þorsteinn Gunnar Bjarnason, Sigurður Sigurjónsson

Sensur: 9
Denne filmen inneholder en mørk scene med en faretruende situasjon og skildring av et dødsfall. Filmen får derfor 9-årsgrense.Melkekrigen