Kontakt oss | facebook 

FILM

Til kinoprogram
Khartoum Offside

KHARTOUM OFFSIDE

Engasjerende dokumentar om en gruppe ambisiøse kvinner i Khartoum som elsker å trille lærkula.
ALDER
9

Marwa Zeins herlige dokumentar kommer fra et land der kvinner hverken får spille fotball eller lage film, Khartoum i Sudan. OBS: filmen er tekstet på engelsk.

Mer info

De kjemper for å oppfylle den store drømmen: å sette sammen et sudanesisk landslag som kan delta i VM i fotball for kvinner. Filmen skildrer hverdagen til disse gatesmarte og engasjerte kvinnene som møter motstand fra mange kanter, men som takler det med enorm selvtillit, vittig humor og livsglød. Den utforsker samspillet mellom sport og politikk, og den institusjonelle forskjellsbehandlingen av kvinner og menn.

Khartoum Offside er en estetisk flott filmopplevelse full av gripende samtaler, humor og musikk. Filmen er et forsøk på å gi oss et nyansert bilde av hvordan det er å være kvinne i Sudan; fotballaget handler om noe mer enn å drive med sport, og speiler den kollektive mentaliteten til kvinnene. Khartoum Offside ble filmet kort tid før den sudanesiske revolusjonen mot et undertrykkende regime, hvor nettopp kvinner hadde en ledende rolle i protestene.

Marwa Zein er en prisbelønt sudanesisk-egyptisk filmregissør og produsent. Hun ble født i Mekka, studerte i Kairo og er nå bosatt i Sudan og Tyskland. Khartoum Offside er hennes første langfilm og hadde verdenspremiere under Berlinalen tidligere i år.

Filmen har fått støtte fra filmfondet Sørfond. Midlene til Sørfond kommer fra Utenriksdepartementet.

PREMIERE: TIRSDAG 25. FEBRUAR

Filmfakta

Genre: Dokumentar
Regi: Marwa Zein
Nasjon:
Skuespillere:

Sensur: 9