Kontakt oss | facebook 

FILM

Til kinoprogram
Kapteinen

KAPTEINEN

ALDER
15

Filmen er en fortelling basert på en sann historie. Robert Schwentke formidler oppløsningen av Hitlers imperiet i sylskarpt sorthvitt. Dette underbygger følelsen og stemningen i filmen. Filmens moralske undertone relaterer også til nåtiden, enten man liker det eller ikke.

Mer info

I de siste desperate øyeblikkene av andre verdenskrig kjemper en ung tysk soldat for overlevelse. Vi befinner oss bak fronten inne i det tredje rike. Etter å ha blitt jaget som desertør, finner soldaten ved et lykketreff en forlatt bil i det postapokalyptiske landskapet. I bilen finner Herold en uniform som skal komme til å gi ham en helt ny status. Med kapteinsuniformen følger en autoritet og makt med, som Herold ikke visste at han hadde smak for før den blir satt i spill. Han påtar seg denne kapteinens identitet, og dermed også regimet han prøvde å flykte fra sitt stempel.


Over 70 år etter 2.verdenskrig fremstår de brutale realitetene fremdeles som uforståelige og forferdelige. I denne filmen kommer vi inn bak linjene, hvor tyskere slaktes ned av sine egne av moralske årsaker. Innbyggerne i det tredje rike var like vanlige som mennesker i andre samfunn. Spekteret av gjerningsmenn var et tverrsnitt av normalen i samfunnet, og ingen bestemt gruppe mennesker viste seg å være immun mot fristelser.

THX - salenman 19.11. kl. 19.40Slutt 21.49Kr. 110,- Billett

Filmfakta

Genre: Krigsfilm, Spenning, Drama
Regi: Robert Schwentke
Nasjon: Tyskland
Skuespillere: Max Hubacher, Milan Peschel, Frederick Lau, Bernd Hölscher, Waldemar Kobus,

Sensur: 15
Anbefalt: Ungdom / Voksne
Gjennomgående dyster stemning og flere brutale volds- og drapsskildringer gjør at dennefilmen får 15-årsgrense.  • Man 19.11
    THX - SALEN | KR. 110,-
    kl. 19.40
    Slutt 21.49