Kontakt oss | facebook 

FILM

Til kinoprogram
Det grodde fram

DET GRODDE FRAM

Fantastisk norsk dokumentar på kino frigjøringsdagen 8. mai!
ALDER
12

"Det grodde fram" er en dokumentar i "filmavis-sjanger", som ble laget under krigen og i starten av etterkrigstida Den viser hvordan film ble brukt som en del av nasjonsbyggingen i etterkrigsårene. Filmen viser autentisk materiale fra krigsårene, dokumenterer okkupasjonsmaktens fremferd, og viser også hvordan motstandsarbeidet "grodde fram".

Mer info

På frigjøringsdagen er filmen egnet som spesialvisning på kino, men kan også settes opp som vanlig kinofilm for historieinteresserte eller for skoleklasser som lærer om krigen og etterkrigstida.
"Det grodde fram" viser ukjent bildemateriale fra 2.verdenskrig og gir et godt innblikk i hvordan okkupasjonsmakt og motstandsmenn ble fremstilt i et nylig fritt land.
Filmen inkluderer klipp fra 8. mai 1945, der tog ruller inn med norske tropper og flyktninger fra Sverige. Regissøren har også spilt inn reproduksjoner av hendelser under krigen, bare to år etter og med de medvirkende selv i rollene.

PREMIERE: TIRSDAG 8. MAI

Filmfakta

Genre: Dokumentar
Regi: Per U. Aasgaard
Nasjon: Norge
Skuespillere: Odd Sørli, Erik Gjems Onstad, Torfinn Bjørnås, Åsmund Wisløff, Anne Øverås, Jenny Friestad, Magne Nordnes m.fl.

Sensur: 12
Denne filmen inneholder en rekonstruksjon av en torturmetode og en dvelende skildring av et lik. Filmen får derfor 12-årsgrense.Det grodde fram