Kurs: Fermentering

Kurs: Fermentering

Med Yngvil Samuelsberg Thomassen

Fermentering er en eldgammel måte å behandle mat på for å konservere, nøytralisere giftstoffer og lage nydelige komplekse smaker og nye matvarer.

NB:
Ta med egen bakebolle i plast eller glass, et skjærebrett og en god kniv, og to store syltetøyglass. Dere får selv kutte opp, blande og gjøre alle stegene som kreves for å få til en god fermentering.


Denne måten å konservere på beholder næringsverdien veldig godt – ja faktisk øker den til og med; det produseres viktige enzymer, vitaminer og gode bakteriekulturer som er veldig gunstig for mage og helsen generelt. Dette er helt unikt for lagret mat. På kurset får du lære å fermentere grønnsaker – vi lager tradisjonell surkål, og så vil du få en rask innføring i andre matvarer du kan lage selv hjemme. Du får også et hefte med oppskrifter og informasjon.

Lørdag 24. september

Årnes gamle skole

13:00 - 15:00

Kjøp billett

Våre sponsorer: