Louis Jacoby

Louis Jacoby

Nesten alle kjenner til låten «Hverdag»

«Du er kysten som de engang seiler fra.
Si meg – hvem er stor, og hvem er liten da?
Når framtidshavet ligger som et speil,
så blås din medvind inn i deres seil.
Det er Louis signaturlåt, en av de mest spilte norske låtene på radio og kåret til en av Norges nasjonalviser i Nitimen.Louis går under huden på sitt publikum med humor og alvor, og folk kjenner seg grundig igjen i tekstene hans.Trubaduren og kåsøren Louis Jacoby er kjent for sine viser om unger, skjærgård, kjærlighet – og om ølet. Kåseriene hans handler om våre daglige sysler, og folk ler så de griner når Jacoby tar publikum med inn i hans verden.
Det er stemninger, ordspill og formuleringer som treffer oss rett i hjertet. En konsert med Louis Jacoby spenner fra det vare, lyriske til det sinnssykt burleske hvor folk hyler av latter.


Louis er vinner av Prøysenprisen og kåret til offisiell Ølhund. Med låten «En sommer er aldri over » vant han Reiseradioens sommervisekonkurranse sammen med Lars Martin Myhre.


 


Hans siste slager kom i fjor – «Litt gammal» – som nesten er blitt et begrep. Folk går rundt og sier: «Men jeg er bare litt gammal!» Låten er nok en god bekreftelse på Louis evne til å skrive tekster vi kjenner oss så innmari godt igjen i. Det hører med til historien at Louis etter hvert lagde t-skjorter med tittelen påskrevet – og den er solgt i tusenvis.Louis Jacoby er på markedet med flere bøker og plater. Nå er den siste utgivelsen en visebok med 100 av hans viser, vakkert og rikt illustrert, men også med tekster og harmonisering. Den har også finessen ved at alle visene har fått en QR-kode og du kan dermed få dem spilt direkte på din smarttelefon.


Louis dialog med publikum er nært, den er også vittig og humoristisk, nesten som stand up. Og det er alltid kun på bekostning av sin egen person og opplevde situasjoner.


Man sier: «Du går ut etter en konsert med Louis Jacoby støl i lattermusklene, men varm om hjerte!»

Fredag 23. september

Festivalscene

15:30 - 16:30
Fri inngang

Våre sponsorer: