Syng for meg, heimbygds skogar

SYNG FOR MEG, HEIMBYGDS SKOGAR

Åsta Holt (1904-1999) er Finnskogens største dikter. Kjetil Skaslien har tatt for seg en bunke av hennes mest kjente dikt og satt ny musikk til. Den blir her presentert av sju flotte utøvere, og to lokale fotografer vil billedlegge forestillingen med bilder i Åstas ånd.

Åsta Holt ble viden kjent for sin kommentar på spørsmålet om hvordan det var å bli gammel: ” Å det er bære fint det. En slipper detta sexpresset da veit du. ”

Åsta Holth var president i republikken Finnskogen, og foruten å være forfatter av nasjonalt format var hun et meget samfunnsengasjert menneske med kunnskap og interesser fra et bredt spekter. Historiker, politiker, bunadsdesigner, fredsaktivist, korsanger, folkedanser, feminist, kunsthåndverker – lista over titler som kan brukes på Åsta er veldig lang.

«Mottakelsen har vært rett og slett enorm. Jeg har aldri opplevd maken. Folk har kommet etter forestillingene og snakket varmt og grått» (Kjetil Skaslien)

Med Cesilie Nielsen Skaslien; sang, Eva Vermundsberget; sang, Sten Bjørge Skaslien Hansrud; opplesing / sang, Kjetil Skaslien;trekkspill, Per Husby; tangenter, Per Bredesen; bass og Lars Ihler; fiolin.

Foto: Tove Grønli og Åshild Bjørndal